gemeenteraadslid Bruno Tuybens, fractieleider

Bruno Tuybens werd geboren als kind van een Gentse vader (met familieroots in Sint-Blasius-Boekel en Mater) en een West-Vlaamse moeder. Door de beroepsactiviteiten van zijn vader woonde hij in Opwijk en Brussel. Bruno is vader van drie kinderen. Toen hij in oktober 2005 werd gevraagd om deel uit te maken van de federale regering (zijn allereerste stap in de politiek), kwam hij in mei 2006 met echtgenote Leen naar Roborst wonen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 werd hij in een rechtstreeks duel verkozen tot burgemeester, dat hij bleef tot eind 2012. Sinds de zomer van 2012 woont hij in Sint-Denijs-Boekel.

bruno campagnefoto 2

 

 

Met een brief aan de Zwalmse bevolking opende voormalig burgemeester Bruno Tuybens de verkiezingsperiode van 2012. De zittende burgemeester legt de bevolking een balans voor van het ‘investeringsbeleid’ dat hij met zijn team heeft doorgevoerd. “Tienduizenden uren inspanning hebben inspraak gebracht, professionaliteit, tal van activiteiten en een einde aan het verfoeilijke gunstenbeleid van weleer.”

Lees hier de volledige brief uit juni 2012:

Beste medeburger van Zwalm,

Vriend en tegenstrever zijn het over één ding alvast eens : sinds 2007 is er heel wat ten goede veranderd in onze gemeente.

Tienduizenden uren inspanning hebben gezorgd voor de start van de inspraak van onze bevolking en de ondersteuning van de vrijwilligers en de verenigingen in alle domeinen.

Ze zorgden voor projecten, zoals Toer d’Amour of Dorp van de Ronde, om mensen bijeen te brengen in plaats van ze te verdelen. Ontegensprekelijk zorgden ze ook voor een sterk doorgevoerd professionalisme in ons bestuur.

Sindsdien is elke inwoner via de Zwalmse Post op de hoogte van wat er in onze gemeente leeft en beweegt. Belangrijke sociale accenten zijn gelegd. Er is een cultuur- en sportaanbod geboren, waar we terecht trots op mogen zijn. Voor het eerst is een beleid gevoerd op vlak van verkeersveiligheid en mobiliteit.  Ondertussen hebben we een beter financieel rapport dan eind 2006.

Er is een definitief einde gekomen aan het gunsten- en gedoogbeleid (waarbij de politieke kleur van de verzoeker belangrijker was dan de inhoud van het verzoek). Er is een begin gemaakt van een dynamisch en correct, betrouwbaar gemeentebestuur.

Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

De laatste jaren was het erg moeilijk besturen in onze mooie gemeente.  Zo veel als haalbaar heb ik mezelf buiten dat ‘strijdgewoel’ gehouden, om maximaal onze gemeente bestuurbaar te houden. Daar zijn we met veel geduld, diplomatie en doorzettingsvermogen in geslaagd.

Ondertussen zijn alle bestuurskrachten, voor wie het gezamenlijke belangrijker is dan de eigen ik, in onze meerderheid bijeen gebleven en bouwen we verder samen, met gedrevenheid, aan de uitdagingen voor Zwalm.

En reiken we graag de hand uit naar de bevolking en naar andere, positief ingestelde en onderlegde politieke collega’s, voor wie het gegeven woord telt. Tijdens de hele bestuursperiode.

Het lijkt misschien niet zo, maar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zijn belangrijker dan die van zes jaar geleden.

Ook de volgende zes jaar hebt u recht op bekwaamheid en op goede keuzes voor Zwalm. Met onze ervaring als burgemeester en schepenen, gaan we ons met trots en erg veel goesting blijven inzetten voor Zwalm.

We werken hard verder. We behouden wat goed is, op een gelijk niveau. We versterken de beleidsdomeinen waar we nog steeds een achterstand oplopen. Dat is waar ieder van u recht op heeft.

In 2006 hebben we het nefaste beleid van weleer, waarvoor Zwalm berucht was tot vele tientallen kilometers buiten de gemeentegrenzen, een halt kunnen toeroepen. Dankzij sociaalvoelend, bekwaam en correct bestuur.

Nu moeten we bevestigen, opdat de periode van voor 2007 niet langer kans maakt.

Samen met CD&V-schepen Marleen Vanwildemeersch, samen met de Groen!-afdeling en voorvrouw Francia Neirinck en samen met onze sp.a-afdeling met o.a. schepen Patrick Moreels en gewezen schepen en OCMW-voorzitter Emmy Herregodts willen we ons opnieuw zes jaar lang inzetten ‘voorZwalm’. Het nieuwe ‘voorZwalm’-project werd vorige week met enthousiasme door de jaarlijkse statutaire ledenvergadering van sp.a Zwalm eenparig goedgekeurd.

Omdat 14 oktober van dit jaar belangrijk is ‘voorZwalm’! Want het gaat over u. En daar willen we ons blijven voor inzetten.

Met vriendelijke groet,

Bruno TUYBENS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s