Lokale ondernemers hebben recht op ruim beter gemeentebestuur

voorZwalm is van oordeel dat ons gemeentebestuur dringend een middenstands-vriendelijk beleid moet voeren. Onder meer via vernieuwd, projectmatig overleg met de plaatselijke handelaars (de middenstandsraad is ondertussen al enige tijd opgedoekt) moet het echt anders in Zwalm: nieuwe initiatieven moeten de plaatselijke handelaar opnieuw op positieve wijze in de kijker plaatsen.

Zou het niet gepast zijn om, samen met de lokale ondernemers, bv. een door de gemeente gesteunde eindejaarsactie op te zetten, of om de geschenkcheques verder uit te bouwen, en om acties te ondernemen om een nieuw publiek aan te trekken? Laat ons alvast beginnen met de organisatie van bv. een nieuwjaarsdrink of walking diner voor de ondernemers, zodat er alvast aan informele netwerking en ‘speed dating’ kan worden gedaan! Er worden kansen gemist omdat we elkaar onvoldoende kennen.

Bovendien wil voorZwalm dat de plaatselijke ondernemers, bij de jaarlijkse verwelkomingsdag voor nieuwe inwoners, de kans krijgen om zich voor te stellen via een brochure of een kortingskaart.

Verder moet een regelmatig weerkerend marktje voor korteketenproducten en bio-voeding geen verre droom blijven, is de jaarlijkse avondmarkt in het pinksterweekend aan een zeer grondige opfrisbeurt toe (het is de voorbije jaren alsmaar minder geworden), bekijken we samen of en hoe we ook de kerstmarkt weer leven kunnen inblazen, moet er weer eindejaarsfeer komen in de Zuidlaan en verdienen onze lokale ondernemers en zelfstandigen een ruim meer volledige en veel mooier afgewerkte handelsgids, dan het exemplaar dat we nu mochten ontvangen.

Ideeën genoeg om meer dan zomaar een tandje bij te steken, voor een eigentijds en volwaardig middenstandsbeleid. En niet beperkt tot alleen in de Zuidlaan!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s