voorZwalm is klaar met lijst!

Naar aanleiding van het VTM-nieuws van 31 juli 2018 kondigt voorZwalm aan dat haar lijst van 19 kandidaten is samengesteld. Die wordt binnen een paar dagen bekend gemaakt.

“In tegenstelling tot de landelijke teneur hadden wij onmiddellijk alle vrouwelijke kandidaten gevonden en dienden we op zoek te gaan naar mannen. Maar daarvan hebben we nu ook zeer sterke kandidaten gevonden”, zegt voormalig burgemeester Bruno Tuybens, die van de lokale afdelingen van sp.a, Groen en het lokale christelijke middenveld de opdracht kreeg om de voorZwalm-lijst vorm te geven.

“Wel merken we allemaal op dat jonge mensen zich niet makkelijk laten overtuigen om te kandideren, wegens de persoonlijke verruwing van het politieke landschap. Maar dit heeft ons niet weerhouden om bij de twintigers en dertigers potentieel sterke kandidaten te vinden.

Bovendien is het voor kleinere gemeenten nog moeilijker om een lijst te vullen dan voor grotere, omdat in verhouding tot het bevolkingsaantal meer kandidaten gevonden moeten worden om een volledige lijst samen te stellen”.

 

nieuws.vtm.be
Politieke partijen in Vlaanderen krijgen hun lijsten niet gevuld. Dat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s