Op ons verzoek is Zwalm lid van Statiegeldalliantie!

Op vraag van onze fractie via gemeenteraadslid Francia Neirinck treedt Zwalm toe tot de Statiegeldalliantie! Reeds enkele maanden geleden werd het voorstel ingediend dat dus nu uiteindelijk werd aangenomen.

Zwerfvuil bestaat voor een groot deel uit verpakkingen als blikjes, plastic flessen en brikjes. Als we echt de oorzaak van al dat zwerfvuil willen aanpakken, dan is de invoering van statiegeld dé oplossing. Wanneer verpakkingen waarde krijgen, zullen ze niet meer achteloos worden weggegooid.
Ongeveer de helft van de Vlaamse gemeenten hebben zich verenigd in de Statiegeldalliantie. Op die manier willen ze samen druk uitoefenen op de Vlaamse regering om eindelijk een statiegeldregeling te voorzien.
Lokale besturen zijn hiervoor niet bevoegd, maar wel al jaren vragende partij.
Hopelijk volgt nu snel de beslissing waarop we al heel lang wachten: de invoering van statiegeld op verpakkingen. Groen hoopt dat het Vlaams Parlement niet langer zal toegeven aan de druk van de verpakkingslobby. “Wat ons betreft mag de minister meteen ook overgaan tot het verbod op het gebruik van plastic zakjes: een andere belangrijke oorzaak van zwerfvuil”, zegt Francia Neirinck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s