voorZwalm vraagt de gemeente af te zien van het plan om het oude gemeenteschooltje van Nederzwalm af te breken

 

De erfgoedvereniging Vrienden van de Zwalmse Dorpen hebben een alternatief plan uitgewerkt voor de kern van Nederzwalm, om te vermijden dat deze meerderheid het beeldbepalende oude dorpsschoolgebouw tegen de vlakte werkt. Het voorstel vertrekt vanuit de zorg voor het lokale erfgoed en een veilige, leefbare woonomgeving voor de plaatselijke bewoners. Het is een zodanig en ongezien goed voorbereid, gemotiveerd en gedetailleerd plan, dat het alle aandacht verdient van de beleidsmakers in onze gemeente. ( Download hier het plan).

Tijdens de gemeenteraad van afgelopen woensdag vroeg voorZwalm aan het college om af te zien van de sloop van de oude dorpsschool te Nederzwalm, die als bouwkundig erfgoed is opgenomen. Onze fractie riep het college op om kortelings het door de‘Vrienden van de Zwalmse Dorpen’ uitgewerkt plan verder te bespreken, o.m. met de initiatiefnemers van het alternatief voorstel, alvorens verdere stappen in welke richting dan ook te zetten. 

VoorZwalm vroeg bovendien aan het college om binnen de eerstvolgende weken het Vlaams Gewest (AWV) uit te nodigen op een vergadering om de voorgestelde ‘plaatselijk verkeer’ en ‘30km/uur’-zone en de inplanting van parkeerplaatsen in de Neerstraat te bespreken en te beargumenteren, en verzocht het college regelmatig de gemeenteraad op de hoogte te brengen van de vorderingen in de gesprekken met AWV.

Het door voorZwalm ingediende voorstel werd van tafel geveegd door het huidig bestuur.

Bovendien heeft de gemeente geen oor naar het feit dat er reeds 650 handtekeningen werden ingezameld tegen de sloop van oude gemeenteschooltjes in Zwalm. 650 ! en  gaat door met de slopingsprocedure.

Ook u kan uw handtekening nog plaatsen. Dit kan door op onderstaande link te klikken :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSes1UCAoDaxjLCeDV5ZLmjoAgRHDR_I-ih90BfD769NmyzsPQ/viewform?c=0&w=1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s