Nieuwjaarsbericht voorZwalm

2018[1]

Het is kommer en kwel bij de huidige bestuursmeerderheid in Zwalm. De nieuwe liberalen blijken uiteindelijk niet veel beter dan vroeger. Het liberale college van de uitbollende halftijdse burgemeester en een aantal futloze boekhouders als schepenen is bovendien hopeloos verdeeld geraakt. De met grote trom aangekondigde inspraak van de bevolking is radicaal verdwenen, de adviesraden zijn lachertjes geworden. De middenstand als traditionele achterban keert zich elke dag een beetje meer af van de liberale machtshebbers, ze is terecht ontgoocheld.
Met voorZwalm zetten we daar veel tegenover. Voor het eerst in de geschiedenis van de

gemeente Zwalm is er oppositie, die naam waardig. Veel van onze voorgestelde ideeën worden eerst weggestemd, daarna uitgevoerd. We leggen meermaals de vinger op de wonde, en beetje te veel zelfs naar de zin van de meerderheid. We zijn met voorZwalm sterk verbonden met het middenveld, het verenigingsleven. En we vormen een hecht team met Sp.a, Groen en het christelijk geïnspireerd verenigingsleven: voorZwalm is geen partij, geen lijst, maar een team.
Het is nu of nooit in oktober 2018. De sterkhouders van ons team zitten in de fleur van hun leven, onze dynamiek staat op scherp: we staan klaar om het inspiratieloze bestuur van de gemeente opnieuw in handen te nemen. Bovendien weten we ons binnenkort extra versterkt met enkele dynamische dertigers en andere mensen die zin hebben om zich in te zetten voor onze gemeente. Inzet in het sociaal beleid, in verkeersveiligheid, in de bescherming van het milieu en al het moois in onze gemeente en in zo veel meer. Zonder twijfel zijn wij met voorZwalm het alternatief voor dit bestuur. Maar we zijn er nog niet: iedereen moet een steentje bijdragen. Vertel ons wat wij voor jullie kunnen doen, maar ook wat jullie voor ons kunnen doen. En laat ons er op 14 oktober van dit jaar een feest van maken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s