Gemeentebestuur Zwalm zwicht voor de druk van onze fractie

In de aanpassing van het meerjarenplan meldt het gemeentebestuur een verhoging van het investeringsbudget voor de nieuwbouw voor de Zwalmse Scouts en de Chiro Zwalm van 100.000 naar 180.000 euro. Bovendien zal in 2018 een renteloze lening worden toegekend van 25.000 euro, die in 20 jaar moet worden terugbetaald.
Dit is uitstekend nieuws en het resultaat van de druk vanuit de oppositie en onze voorZwalm-fractie in het bijzonder om, naast de onzinnige investering in het nieuw gemeenschapscentrum, de jeugdbewegingen niet op te zadelen met een onmogelijke opdracht om een bijkomend budget van zo’n 150 à 200.000 euro bijeen te rakelen. We hebben steeds ervoor gepleit om de aanvankelijk toegekende 100.000 euro te verdubbelen en nu wordt dit effectief voorzien. De vele interventies bij de besprekingen van de begrotingen de afgelopen jaren tijdens tal van zittingen van de gemeenteraad, incl. het weggestemd ontwerp van gemeenteraadsbesluit, hebben dan toch uiteindelijk geloond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s