voorZwalm klaagt aan: ‘Gemeentebestuur heeft het blijkbaar moeilijk om raadsleden uit te nodigen’

Voor de tweede maal in amper veertien dagen slaagde het Zwalms gemeentebestuur er in om de oppositieraadsleden uit te nodigen drie dagen voor het gemeentelijk evenement plaatsvindt. Bij een eerder evenement (de opening van de gemeentelijke site) was er zelfs geen uitnodiging, terwijl een collega-raadslid van de meerderheid wel op de foto’s stond.

Op zondag 8 oktober ll stond de gemeentelijke inhuldiging op de agenda van de werken aan de schoolomgevingen in Sint-Maria-Latem en Hundelgem. Gelukkig hebben enkele bewoners ons gemeld dat dit plaats vindt, we zouden het anders zelfs niet geweten hebben.

“Pijnlijk alweer die administratieve slordigheid, we moeten onszelf blijven herhalen”, zegt Patrick Moreels, raadslid voor de fractie voorZwalm. “Bovendien hebben wij tijdens de vorige bestuursperiode de basis gelegd voor de aanpassing van de schoolomgevingen”.

cab319d4-2646-4b30-a763-f6e162928a26[1]

“Het was inderdaad het vorig college dat het idee heeft aangebracht, onderhandeld heeft met AWV, overlegd met schooldirecties, en de plannen heeft opgestart. Bovendien zorgden we de vorige bestuursperiode voor een goedgekeurd mobiliteitsplan, waardoor het ruime merendeel van de kost van de werken niet door de gemeente Zwalm moet worden gedragen. De grootste verdienste van deze dossiers mag aan toenmalig schepen Patrick Moreels toegeschreven worden. Enkel de eindrealisatie kan op naam van het huidig bestuur worden gezet”, zegt Bruno Tuybens, voormalig burgemeester en gemeenteraadslid van voorZwalm.

“Bovendien is het jammer dat het huidig bestuur nagelaten heeft om de aanbevelingen uit het mobiliteitsplan na te leven en men koos voor de autobestuurder in plaats van de fietser”, aldus nog Patrick Moreels.

“Vele ouders maken zich terecht ernstig zorgen over de snelheid van de autobestuurders aan de schoolpoort in Sint-Maria-Latem. Men wekt de illusie dat een sporadische snelheidscontrole zal zorgen voor minder snel verkeer, maar dat zal een illusie blijven. Wij blijven pleiten voor een opstelling op de baan zelf, die de snelheid verplicht doet verminderen. We hopen dat er niet eerst een ongeval moet gebeuren vooraleer men dat inziet”, zeggen Patrick Moreels en Bruno Tuybens.

 

Voor meer inlichtingen: Patrick Moreels 0473 333 404

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s