Slappe meerderheid bij bezoek Bourgeois

Het bezoek van minister-president Geert Bourgeois aan Zwalm zorgde donderdag voor ophef tijdens de gemeenteraad. Bourgeois kwam woensdag mee het einde van de restauratiewerken aan de kerk van Hundelgem vieren, op uitnodiging van de kerkraad.

Oppositieraadslid Bruno Tuybens (voorZwalm) nam het de meerderheid kwalijk dat de minister-president niet met de nodige égards werd ontvangen. “Dat zou voor een man van zijn positie, van welke partij hij ook is, nochtans vanzelfsprekend moeten zijn” ergerde Tuybens zich. “Jullie hebben hem schandelijk behandeld en dat is ongehoord. Zelfs de burgemeester was er niet, noch verontschuldigd.”

De meerderheid vond dat Bourgeois zelf het college van zijn komst had moeten op de hoogte brengen, en vond dat ze ‘buitenspel’ stond.

Bruno Tuybens repliceerde duidelijk: “Het zijn de minst intelligente voetballers die zich buitenspel laten zetten. Je kan als aanvaller nadenken, even terug lopen en dan de aanval inzetten. Maar dat is wellicht te veel gevraagd van deze meerderheid.”

Bovendien maande hij de burgemeester aan het ambt van burgemeester waar te nemen, in plaats van zich te verstoppen.

Bij personeelsleden en menig lid van de bevolking is te horen dat Zwalm geleid wordt door een halftijdse burgemeester of een burgemeester ‘met verlof met wedde’, die overigens al aangekondigd heeft vanaf nu te beginnen uitbollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s