voorZwalm ondersteunt inwoners Noordlaan

We hebben de brief aan het gemeentebestuur namens de bewoners van de Noordlaan (onpare nummers) aandachtig gelezen en begrijpen dat de lage ligging van de eigendommen ten opzichte van het niveau van het voorziene rioleringsnet u ernstig bezorgd maakt. Dit is begrijpelijk vanuit het risico van het uitvallen van het pompsysteem, de kostprijs van het energieverbruik en de financiële last die hiermee gepaard gaat.

Wij zijn er na interne bespreking met het voorZwalm-team van overtuigd dat Aquafin en het Zwalms gemeentebestuur alternatieve oplossingen moeten en kunnen in kaart brengen alvorens te beslissen. Een bijkomende investering, bvb. voor de aftakking van het rioleringsnet aan de achterkant van uw woningen en de versterking van de beek- of grachtcapaciteit aldaar, is bij dergelijke grote structurele ingrepen zeker niet uitzonderlijk.

Aan het eind van de vorige gemeenteraad is de problematiek even aan bod gekomen. Op vraag van een collega-gemeenteraadslid naar een bewonersbijeenkomst over dit onderwerp, viel het ons sterk op dat de bevoegde schepen niet specifiek wenste te antwoorden. Het is alvast de intentie van het voorZwalm-team om blijvend sterk aan te dringen op een open communicatie vanuit het gemeentebestuur ten aanzien van uzelf en uw buren. Dit is immers essentieel om in dit dossier in hoofde van het gemeentebestuur weloverwogen beslissingen te kunnen nemen en aldus draagvlak te creëren onder de bevolking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s