voorZwalm-mandatarissen schenken hun zitpenning aan actie 12-12

20170311_1374
Op de gemeenteraad werd aangekondigd dat, op voorstel van de sp.a afdeling, de netto zitpenning van de raadsleden zal worden geschonken aan de noodlijdende bevolking in de regio van Zuid-Soedan en Somalië. De noden zijn immers bijzonder hoog, we zien het elke dag op tv. Bruno Tuybens vroeg de overige gemeenteraadsleden om dit voorbeeld te volgen, wat door slechts enkele raadsleden van de meerderheid schoorvoetend werd aanvaard. Bovendien herinnerde Tuybens de meerderheid er aan dat hij, mede op voorstel van toenmalig schepen Marleen Vanwildemeersch, in 2008 een Haïti-actie op het getouw zette met alle verenigingen in Zwalm, wat uiteindelijk zo’n 8.000 euro extra opleverde. “Ben benieuwd of deze meerderheid de dynamiek heeft om dit project uit de grond te stampen”, zei Tuybens nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s