Zwalms college verkoopt de kerk van Paulatem

Afbeeldingsresultaat voor kerk Paulatem

De voorZwalm-fractie protesteert tegen deze verkoop. Er is geen brede consultatie is gebeurd met de inwoners van de Paulatemstraat, er is dus geen draagvlak en eigenlijk is alles onder ‘vrienden’ binnen de kerkfabriek (waaronder een schepen van de gemeente) bedisseld.

“Is hier sprake van het algemeen belang of van een bepaald particulier belang?”, vraagt de fractie zich luidop af. “Vermits er nog steeds onduidelijkheid is over wie de eigenaar
van het gebouw is (de kerkfabriek of de gemeente) en om her- of neven-bestemmingen op een organische wijze te laten groeien, stelt de voorZwalm-fractie voor om de volgende drie jaren niet te kiezen voor de onherroepelijke overdracht van eigendommen, doch voor voorlopige nevenbestemmingen. Maar het college verkoopt alles wat ze kan, om de prestige-nieuwbouw van het volstrekt onnuttig gemeenschapscentrum in Munkzwalm te bekostigen.”

Bovendien heeft het college beslist om voor de verkoop notaris Agneessens uit Nazareth aan te stellen. “Gezien de specificiteit van een verkoop van een kerkgebouw naar schatting en procedure van verkoop toe, is het wenselijk met een ervaren notaris in zee te gaan”, verantwoordt het college zich. De notarissen werkzaam of woonachtig in Zwalm zullen dit wellicht ‘graag’ lezen…

Dat notaris Agneessens in het verleden kandidaat-nationaal bestuurslid was voor Open VLD, zal wellicht toeval zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s