Zwalms gemeentebestuur laat inwoners dorpskern Rozebeke weer in de steek

onroerend-erfgoed-rozebeke

Foto : Agentschap Onroerend Erfgoed

voorZwalm vraagt dringend een erfgoedbeheersplan.

De Vlaamse overheid heeft de bescherming van Rozebeke als dorpsgezicht definitief goedgekeurd.

Voor de inwoners van deze beschermde kern voorziet zij een subsidiepot om de kostprijs van werken aan gebouwen te verdelen. De voorwaarde is wel dat een erfgoedbeheersplan beschikbaar is, waarin een langetermijnvisie voor alle betrokken panden wordt geformuleerd. In dat beheersplan wordt aangegeven te worden hoe het (beschermde)
erfgoed op termijn zou moeten evolueren, wat de beheersdoelstellingen zijn en welke activiteiten er nodig zijn om de intrinsieke erfgoedwaarden te behouden. Na de goedkeuring van dergelijk beheerplan bestaat de mogelijkheid voor de woningen in het beschermd dorpsgezicht om een premie van maximaal 40% van de uitgevoerde werken aan te vragen.

“De opmaak van zo’n beheerplan vraagt een gecoördineerde aanpak waarin het gemeentebestuur, samen met alle betrokken eigenaars en de erfgoeddiensten komen tot een akkoord over de lange termijnvisie. Hiermee kan het gemeentebestuur de betrokken bevolking ondersteunen in hun plannen. Maar de bevoegde schepen antwoordde dat de eerste jaren geen sereniteit bestaat om dit plan op te maken. Zo worden de mensen die werkzaamheden hebben gepland aan hun woning wederom in de kou gezet door het gemeentebestuur!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s