voorZwalm zet druk op Zwalms gemeentebestuur om oplossing te zoeken voor verkeersoverlast in Nederzwalm

patmoreels

De voorziene snelheidsluwende maatregelen blijven nog altijd dode letter.

Verschillende inwoners van de Schoolstraat en omgeving melden ons een sterke toename van zwaar vrachtverkeer in de Schoolstraat, waarschijnlijk te wijten aan de wegwerkzaamheden in Gavere en mogelijks aan de tolheffing voor vrachtvervoer sinds het begin van het jaar, en het effect daarvan op de lokale wegen. Meer bepaald zijn er steeds weerkerende klachten tegen de hoge snelheid, die bestuurders ontwikkelen, tussen het café ‘De Patrijs’ tot voorbij de aansluiting met en in de Lindestraat. Voor de bewoners, de
kerkgangers, de scouts, de fietsers en andere zwakke weggebruikers is door de huidige verkeerstoestand de limiet van het aanvaardbare bereikt. Minstens tijdelijke maatregelen dringen zich op, zoals een zone 30 voor vrachtverkeer, betere bescherming voor de fietsers, …

voorZwalm vroeg het college dat bij de eigen en aangrenzende politiezones navraag gedaan wordt of en in welke mate (door wegwerkzaamheden en de aanvang van de heffing voor vrachtvervoer, waarvoor o.m. op de N60 nummerplaten worden gefotografeerd) er een verschuiving van verkeer ontstaat in de richting van lokale wegen, en de kern van Nederzwalm in het bijzonder. “Er zijn immers tellingen beschikbaar van januari 2016, dus het zou goed zijn om vergelijkbare tellingen te doen nu. Ook blijven de voorziene snelheidsluwende maatregelen (o.m. inzake de fietspaden en de uitwerking van een scherpere bocht en verhoging naar de Lindestraat toe) nog altijd dode letter.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s