voorZwalm wil af van storende en onnuttige veldkanonnen

veldkanon

In het reglement ‘Gemeentelijke Administratieve Sancties’ staan de voorwaarden opgesomd voor het gebruik van veldkanonnen. Schrikkanonnen of alarmkanonnen zijn toestellen die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de landbouw en fruitteelt gebruikt worden om vogels af te schrikken. “Deze vervelende impulsgeluiden werken sterk in op het zenuwstelsel van elke omwonende. Het is bekend dat impulsgeluiden erger zijn dan een constant geluid. Kleine kinderen of mensen die ’s nachts werken kunnen overdag niet meer slapen of gerust buiten spelen of werken, honden worden agressiever, en verder heeft het ook effect op andere dieren. Wij vragen ons af of er al wetenschappelijk bewezen is dat die vogels echt afgeschrikt worden, tenzij voor een paar minuutjes, om dan terug te komen (want dergelijke veldkanonnen mogen maar één schot per tien minuten lossen). Het is beter om die veldkanonnen gewoon aan banden te leggen, hiervoor geen vergunning meer te geven. Dat het gemeentebestuur van Zwalm veldkanonnen toelaat vanaf 6 uur ’s ochtends te laten knallen, is niet meer van deze tijd.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s