Gemeentebestuur Zwalm zet eigen adviesorgaan nu volledig aan de kant

minaraad_jpg

Het nieuwe reglement ‘afvalstoffenbeleid’ van de gemeente Zwalm werd niet voorgelegd aan de Milieu-adviesraad. Deze raad is nochtans omwille van dergelijke reglementen in het leven geroepen. “Daarmee holt dit gemeentebestuur het bestaan van een adviesraad nog maar eens volledig uit. Waarover kan deze milieuraad nog worden samengeroepen als zelfs de meest elementaire, verstrekkende reglementen niet aan haar advies worden voorgelegd? Te meer dat er nog ruim twee maanden zijn vooraleer dit reglement in voege
treedt. Er is dus werkelijk sprake van onwil.””

Het antwoord van de bevoegde schepen kon niet beter illustreren wat het gemeentebestuur over de Milieuadviesraad denkt. “Ik maak de agenda niet op van de Milieuadviesraad”, zo werd ons toegelicht. Maar als de adviesraad zelfs niet weet dat er vijf maanden lang achter hun rug aan een reglement wordt gewerkt, hoe kan die dat dan agenderen???”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s