Gemeentebestuur Zwalm legt algemene zondagsrust aan banden

lawaai
In de vorige versie van het Gemeentelijk Administratief Sanctiereglement stond te lezen dat het gebruik in open lucht van houtzagen, grasmaaiers of andere werktuigen aangedreven door motoren op zondag en wettelijke feestdagen slechts toegestaan is tussen 10.00 en 12.00 uur. Op alle week- en zaterdagen is er de mogelijkheid om de hele dag met deze toestellen te werken. Dit artikel is niet van toepassing voor de normale exploitatie van landbouwgronden. Iedereen heeft graag eens een halve dag rust, vandaar dat men de zondagnamiddag eens rustig op terras kan zitten, zonder dat een naaste of verre buur zijn gras zit te maaien of hout aan ’t zagen is. Dit wordt de bevolking van Zwalm door haar eigen gemeentebestuur niet meer gegund vanaf 1 mei 2017.”

Een amendement van de voorZwalm-fractie, om de tekst terug in het reglement in te brengen, werd echter niet aanvaard door de meerderheid. “We willen absolute vrijheid voor de bevolking”, zei de burgemeester. “Maar de vrijheid van de ene eindigt bij de vrijheid van de andere… Zal zij dat aan de bevolking uitleggen als iemand om 6 uur ’s ochtends begint hout te zagen, of op zondagnamiddag de grasmaaier wordt bovengehaald? Niets houdt bedrijven binnenkort nog tegen om ook op zondagnamiddag buiteninstallaties te laten draaien! Het is hoffelijk om iedereen recht te geven op zondagsrust!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s