Gemeentebestuur Zwalm houdt niet van de duivensport

duiven

In de vorige versie van het Gemeentelijk Administratief Sanctiereglement stond te lezen dat het verboden is duiven die niet aan wedstrijden deelnemen, te laten uitvliegen wanneer  duivenwedstrijden georganiseerd worden. Elke moedwillige handeling die de deelnemer aan een duivenprijskamp schade kon toebrengen was ten alle tijde verboden, zoals het slaan op en zwaaien met allerlei voorwerpen, het gebruik van werktuigen aangedreven door motoren en in het algemeen elke daad die de dieren kan doen op- of afschrikken. Het gemeentebestuur van Zwalm heeft dit gedeelte uit het GAS-reglement geschrapt. “Het is duidelijk dat de Zwalmse meerderheid de duivensport geen goed hart toedraagt.”

Een amendement van de voorZwalm-fractie, om de tekst terug in het reglement in te brengen, werd niet aanvaard door de meerderheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s