voorZwalmse OCMW raadsleden vragen meer middelen voor minderbedeelden

 

ocmw-raadsleden-voorzwalm
Foto: OCMW-raadsleden voorZwalm: Greet Van Herpe – Nina Roest – Tom Aelbrecht

Kersvers OCMW-raadslid Tom Aelbrecht (voorZwalm) legde afgelopen woensdag de Zwalmse meerderheid onmiddellijk het vuur aan de schenen. Het reglement betreffende het vaststellen van een financiële tussenkomst in het kader van de participatie en sociale activering voor de minderbedeelden stond op de agenda.

Het OCMW-bestuur wenst voor gans 2017 slechts 2.172 euro te besteden om deze doelgroep te activeren om deel te nemen aan sociale en culturele activiteiten of om te gebruiken in de strijd tegen kinderarmoede. Geld dat trouwens afkomstig is van de hogere overheid en daarvoor móét aangewend worden.

De voorZwalm-fractie wenst echter dat het OCMW-bestuur zélf financiële inspanningen levert om iedereen de kans te geven te participeren in sociale en/of culturele activiteiten én proactief op zoek gaat naar gezinnen waar kinderen in armoede opgroeien.

Ondanks de expliciete vraag om het bovenvermelde bedrag niet als maximum te hanteren, wenste de meerderheid het reglement niet aan te passen.

Wel beloofde de OCMW-voorzitter dat elke aanvraag behandeld zal worden ook als het vastgestelde maximumbedrag hierdoor overschreden wordt. De meerderheid keurde bijgevolg een reglement goed waarvan ze aangaf het indien nodig te willen overtreden.

De voorZwalm-fractie vindt dit een bizarre manier van handelen, maar hoopt alsnog dat de OCMW-voorzitter haar belofte nakomt opdat iedereen kan deelnemen aan sociale en culturele activiteiten.

De voorZwalm-fractie volgt dit verder voor jullie op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s