Meerderheid stapelt bestuurlijke slordigheden op

bruno groen

Marleen Vanwildemeersch is 28 jaar gemeenteraadslid, en dit, beweert ze stellig, heeft ze echt nog nooit meegemaakt. Beslissingen van de gemeenteraad die nadien zijn aangepast, zonder dat er amendementen zijn gestemd.

voorZwalm maakte er terecht een zaak van. Hoe kunnen we nog ernstig werken als we zelfs geen zicht hebben hoe de teksten er uit zien bij het uitsturen van het verslag.

De burgemeester liet de secretaris opdraven voor de uitleg. “Dat ze de hete aardappel doorschuift naar de gemeentesecretaris en zo haar politieke verantwoordelijkheid ontvlucht, toont jammer genoeg de zwakte van het huidige burgemeesterschap aan”, zegt Bruno Tuybens, namens de voorZwalm-fractie. Jammer, we hadden het liever anders gezien.

Feit is dat indien de bestuurlijke slordigheid, waar enkel de collegeleden en de voorzitter van de gemeenteraad voor verantwoordelijk zijn, minder groot zou zijn, deze aanpassingen niet nodig zijn. We vragen al jaren naar een betere voorbereiding van gemeenteraden. Soms missen we stukken in de voorbereidende dossiers, notulen die ontbreken, gunningscriteria waarvan de beslissing al uitgevoerd bleek voor de beslissing werd genomen, verslagen die slecht opgesteld zijn, enz… enz…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s