Burgemeester moet zich dringend herpakken

emmy3

Het schofferen van de oppositie tijdens een nieuwjaarstoespraak van de burgemeester “namens de voltallige gemeenteraad’ is ‘not done’, zegt Emmy Herregodts namens de voorZwalm-fractie.

Hierbij spreekt ze in ieder geval niet namens de voltallige gemeenteraad. De burgemeester kiest er voor niet de burgemeester van alle Zwalmenaren te willen zijn, dat heeft ze tijdens de gemeenteraad uitgelegd.

Oppositieleden kleineren tijdens officiële toespraken is overigens een decennialange traditie van liberale burgemeesters: ook Basiel Eeckhout was hierin zeer bedrijvig. In wezen verschilt er weinig of niets met toen.

Bovendien meldde de burgemeester de appreciatie van de Vlaamse Minister-President over het Zwalmse kerkenbeleidsplan. Een ware opsteker, meldde ze. Wij benieuwd waar dat dan weer vandaan kwam. Het betrof een tekst van eind 2015 over de beleidsplannen van de Vl. regering, waarin vermeld wordt dat een expertisecentrum niet alleen opleiding geeft en expertise opbouwt, maar om wat praktijkervaring op te doen in een vijftal gemeenten aan het plan meegewerkt heeft, niets meer, niets minder.

“Dit heeft dus niets te maken met een opsteker of appreciatie of wat dan ook. Ongezien, die leugens aan de bevolking!”, zei Bruno Tuybens.

Na de post-factum aanpassingen van gemeenteraadsbeslissingen, het niet opnemen van de politieke verantwoordelijkheid, het niet erkennen van fouten die worden gemaakt, het voorliegen van de bevolking tijdens de nieuwjaarstoespraak, is het dringend nodig dat de burgemeester zich herpakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s