Gemeentebestuur schoffeert Hundelgem

bruno groen
De BIN-werking in Hundelgem is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie. Het doel van een BIN is de sociale controle te bevorderen en het belang van preventie en het algemene veiligheidsgevoel te verhogen. De BIN-werking verdient daardoor steun van alle beleidsmakers van onze gemeente.

Reeds meer dan tien jaar ondersteunt het gemeentebestuur de nieuwjaarsreceptie van de BIN-werking in onze gemeente, vermits dit netwerk geen traditionele vereniging is, zeer beperkte middelen heeft en door het gemeentebestuur indertijd mede is opgericht.

Op basis van een mailcorrespondentie in oktober 2016 tussen de coördinator en de burgemeester wist eerstgenoemde zich opnieuw zeker over de verderzetting van deze steun.

Groot was dan ook hun verrassing dat, slechts twee dagen voor de receptie, de BIN werd geïnformeerd niet langer te kunnen beschikken over de financiering van de drank en het gebruik van het zaaltje. De BIN voelt zich terecht dit jaar in de kou gelaten.

Een mail vanwege Bruno Tuybens, twee dagen voor de receptie, bleef onbeantwoord. Daarom diende de voorZwalm-fractie een herstelbesluit in op de gemeenteraad, zodanig dat de kosten voor het zaaltje en de drank toch nog kon worden gerecupereerd.

Het verzoek viel echter in dovemansoren. Het ‘misverstand’ werd voor de volle 100 % op het conto van de BIN geschoven en er werd luidop getwijfeld of de BIN eigenlijk nog op dergelijke steun mag en kan rekenen.Dat dit slechts twee dagen voor de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt werd, vond het gemeentebestuur alvast geen reden om enig begrip te tonen.

De BIN en alle mensen van o.m. Hundelgem zullen hun conclusie al getrokken hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s