Proefopstellingen tegen snelverkeer in Heufkensstraat zijn groot geklungel

patrick-heufkensstraat

(Foto : Het Nieuwsblad – EDP)

In een poging om automobilisten in de Heufkensstraat trager te laten rijden, komt er een nieuwe proefopstelling. Dat heeft het gemeentebestuur recentelijk beslist. “Dit geklungel tart elke verbeelding”, vindt Patrick Moreels. Een eerste proefopstelling met bloembakken langs de kant van de weg, waartussen de auto’s moesten slalommen, werd deze week aangepast. Nu staan de bloembakken op dezelfde hoogte aan weerszijden van de straat, waardoor een kleinere versmalling wordt gecreëerd en de wagens die richting kerk rijden voorrang moeten verlenen.

Volgens buurtbewoners brengt de nieuwe opstelling niet veel zoden aan de dijk. Er is alleen een vertragend effect op het moment dat twee auto’s elkaar moeten kruisen op die plaats.

Het is duidelijk dat hier geen rekening gehouden werd met het mobiliteitsplan dat tijdens het vorig bestuur werd opgemaakt en dat er in de plaats aan solo-slim wordt gedaan, gevolgd door ad-hoc beslissingen. Ook de 100 handtekeningen van bezorgde bewoners van de Heufkensstraat werden volledig genegeerd. Nog voor de heraanleg van de Heufkensstraat vroegen ze dat er bij de hernieuwing structurele snelheidsremmende maatregelen zouden voorzien worden. Het gemeentebestuur hield daar totaal geen rekening mee en zit nu met de gebakken peren …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s